Om Alpakka


Lilla


Alpakkafiberen er utrolig myk og klør ikke, selv om man har den rett på huden. Derfor egner den seg ekstra godt til sart babyhud.
Termostat. Små babyer har ikke en velutviklet egen termostat, de trenger hjelp for å klare å holde riktige kroppstemperatur, og blir lett for kalde eller for varme. Alpakka er 3 ganger varmere enn vanlig ull , samtidig som de glatte fibrene puster godt, og gjør at overskuddsvarmen slippes lett ut. Det kommer av at alpakkaen lever i et klima som kan være varmt midt på dagen (rundt 20 varmegrader) og veldig kaldt på natten (ned til 30 kuldegrader), og har pels som har tilpasset seg for å holde dyrene behagelig varme uansett. 
Sommerstid kan det være deilig for babyen å bare ligge oppå et mykt teppe, bare for å hjelpe til å holde seg varm, om vinteren kan vognposer eller tykkere plagg være fornuftig.

Allergi. 
Svært få mennesker reagerer allergisk på alpakka. Dessuten inneholder ikke fibrene lanolin slik som hos sau. Det er bra fordi lanolin er en voks som bidrar til at støv og skitt fester seg til plagget og kan irritere hud og luftveier.

Selvrensende og bakterihemmende. 

Vi anbefaler at du ikke vasker klær av alpakka så ofte, rett og slett fordi det er selvrensende. Alpakka inneholder store mengder naturlig svovel som fjerner vond lukt i plagget om du bare henger det ut til lufting. Dessuten hindrer svovel bakterievekst. Vaskes plagget for ofte fjernes svovelen gradvis, derfor anbefaler vi at du heller lufter plagget, eller skyller det opp i lunkent vann og kun vasker det med hårshampo, Milo eller Woollight dersom du får gjenstridige flekker på plagget. Men bruk aldri skyllemiddel.


Teksten er hentet fra Du store alpakka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar